Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Administrația locală din Techirghiol intenționează să consolideze Centrul Social de Zi cu finanțare U.E.

,,Problemele sociale de la nivelul comunității noastre sunt o prioritate pentru mine în calitate de primar! Pe această cale vă aduc la cunoștință faptul că a fost aprobată documentația privind indicatorii tehnico economici, faza DALI, pentru proiectul „CONSOLIDAREA SEISMICĂ ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA EFICIENȚEI ENERGETICE A CLADIRII PUBLICE “CENTRUL SOCIAL DE ZI”.
Mai exact este vorba despre clădirea cunoscută drept școala veche situată pe Strada Vasile Lupu.
Proiectul, cu o valoare totală de 4,6 milioane de lei, a fost aprobat de către Consiliul Local și au fost întocmite documentațiile necesare pentru a fi depus pentru obținerea finanțării de la Uniunea Europeană în cadrul exercițiului financiar 2023 – 2027.
Acest centru se va adresa tuturor persoanelor din categoriile vulnerabile. Aici vor beneficia de servicii de asistență socială fără cazare.
Prin implementarea proiectului se va urmări: prevenirea instituționalizării, excluziunii, izolării și marginalizării sociale, îmbunătățirea condițiilor de viață, facilitarea menținerii în societate și promovarea egalității de șanse și a nediscriminării prin asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la toate serviciile create.
În continuare doresc să vă prezint și celelalte proiecte sociale derulate de Primăria Techirghiol prin Direcția de Asistență Socială:
1. Acordarea de tichete sociale de Paște și Crăciun persoanelor defavorizate din Techirghiol;
2. Acordarea trusoului pentru nou născuți;
3. Acordarea unui sprijin financiar pentru tinerii căsătoriți;
4. Derularea proiectului „O șansă la educație, o șansă la o viață mai bună”, prin care se acordă o masă caldă la Parohia Sfântul Ilie copiilor care provind din familii defavorizate, cu condiția de a merge la școală;
5. Acordarea de sprijin financiar copiiilor cu probleme speciale; a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Mai multe stiri