Sursă: Facebook, Mihaela Andrei

Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL Constanța și vicepreședinte OFL Constanța, a participat la un training de prezentare a unor metode de comunicare axate pe o gândire pozitivă și speranță

Mihaela Andrei, consilier local municipal PNL Constanța și vicepreședinte OFL Constanța, a participat, la invitația senatoarei Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, la un training despre hope-based communication, metodă de comunicare nouă folosită atât de societatea civilă, cât și de partide și politicieni din state precum SUA în timpul campaniilor electorale. Dezbaterea a fost susținută de doi traineri internaționali și s-a concentrat pe prezentarea unor metode de comunicare axate pe o gândire pozitivă și speranță, nu pe frică și ură:
,,FEAR-HOPE
Speranța este convingerea că ziua de mâine poate fi mai bună, dacă o facem așa. Speranța nu este doar o forță puternică pentru progres, ci și o strategie inteligentă pentru schimbarea socială. Speranța este cheia conectării cu oameni cu emoții pozitive precum bucuria, umorul, compasiunea și empatia. Este datoria celor care fac schimbarea să le ofere susținătorilor speranță, canalizându-și energia arătându-le cum pot face o lume mai bună.
VICTIM-HUMAN
Să spunem povestea noastră și să arătăm că oamenii sunt niște eroi zi de zi, sărbătorindu-și umanitatea, astfel încât oamenii să se raporteze la ei ca egali. Ar trebui să le cerem oamenilor să fie solidari cu ceilalți, în loc să ii compătimească. Cu cât adversarii noștri încearcă să ne împartă, cu atât avem nevoie de povești puternice care să unească. Semințele unui mâine mai bun sunt adesea peste tot în jurul nostru, dar poveștile nu sunt spuse. Trebuie să întărim acest mod de a vedea lumea în fiecare zi.
-Acestea sunt câteva din temele pe care le-am abordat la trainingul despre comunicarea bazată pe speranță – metoda de comunicare noua folosită atât de societatea civilă, cât și de partide si politicieni din state precum SUA, susținut de doi traineri internaționali.
-Am simțit bucurie, să am ocazia să particip la un training unde mi-am recunoscut valorile și credințele mele despre viață și modalitatea de interacțiune umană.
-Un training la care dna senator Nicoleta Pauliuc, președinta femeilor liberale, a încurajat alesele locale să participe.
O președintă a femeilor liberale cu o voce puternică și care încurajează femeile liberale din România prin propriul exemplu să o urmeze,” a precizat Mihaela Andrei, consilier local PNL Constanța.

Sursă: Facebook, Mihaela Andrei

Mai multe stiri