Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Parcul Gării din municipiul Constanța devine mai atractiv, mai verde, mai interesant!

,,Parcul Gării a fost amenajat la începutul anilor 1960, de atunci s-au scurs mai bine de 60 de ani, iar timpul și-a pus amprenta asupra acestui loc: toate aleile erau degradate, bordurile lipseau, mobilierul urban era deteriorat, rampele pentru persoane cu dizabilități, distruse. Peluzele erau mărginite parțial de gard viu, dar acesta diferea de la o zonă la alta.
La finele anului trecut, când au început lucrările de reabilitare, imaginea parcului era una degradată și fără niciun interes din partea populației.
Reabilitarea și modernizarea acestui loc era absolut necesară, de aceea Primăria Constanța a demarat proiectul REAMENAJAREA SPAȚIULUI PUBLIC DIN ZONA PARCULUI GĂRII.
Proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.
Se realizează lucrări complexe, care presupun: reorganizarea acceselor, reconfigurarea traseelor pietonale, în urma căreia suprafața de spațiu verde va crește cu 2000 mp., sisteme de iluminat moderne cu aparate eficiente de iluminat tip LED. De asemenea, se vor realiza două amfiteatre verzi, iar mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, de calitate superioară și design deosebit.
Ca o noutate, se vor realiza două landmark-uri cu litere volumetrice metalice cu numele municipiului și cu numele parcului, care vor fi amplasate în două puncte cheie ale parcului.
Totodată, bogata și valoroasa vegetație existentă va fi completată și îmbogățită, formându-se astfel zone cu caracter dinamic. La finalizarea proiectului, vor fi plantați 130 de arbori, iar spațiul verde va fi dotat cu instalație de irigare.
Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA,” au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri