Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Primarul Vergil Chițac a anunțat că a început procesul de implementare a celor 1000 de camere de supraveghere în municipiul Constanța

Primarul Vergil Chițac a semnat săptămâna trecută contractul pentru montarea a peste 1000 de camere de supraveghere în municipiul Constanța. Proiectul ,,Creșterea Siguranței în Municipiul Constanța – SAFE CITY 20” vizează implementarea unui sistem operațional integrat de monitorizare.
Această inițiativă este aliniată obiectivelor strategiei Smart City și are ca principal scop creșterea siguranței cetățenilor. Sistemul va oferi monitorizare în timp real la intrările și ieșirile din municipiu, în zonele marilor intersecții, în locurile unde apar ambuteiaje și accidente rutiere frecvente, precum și în zonele pietonale, în jurul clădirilor emblematice și în parcările mall-urilor de pe raza municipiului.
În total 1100 de camere de supraveghere și echipamentele destinate dotării dispeceratului de politie locală vor monitoriza cele 580 de obiective de interes public precum: parcuri, locuri de joacă, piațete, pasarele, zone rezidențiale, stații de autobuz, bulevarde etc.
Durata de implementare este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024. Proiectul va fi structurat în două etape: prima etapă, cu durata de 6 luni, va consta în elaborarea proiectului tehnic, iar a doua etapă, cu durata de 20 de luni, va cuprinde execuția lucrărilor.
,,Siguranța cetățenilor este mai presus de orice obiectiv, iar una dintre cele mai eficiente măsuri pentru asigurarea liniștii și ordinii publice este monitorizarea în timp real a activității orașului. Săptămâna aceasta a început procesul de implementare a celor 1000 de camere de supraveghere în municipiul Constanța, din cadrul proiectului ,,Creșterea Siguranței în Municipiul Constanța – SAFE CITY 20″!
Sistemul va permite monitorizarea intrărilor și ieșirilor din municipiu, în zonele marilor intersecții, în locurile unde apar ambuteiaje și accidente rutiere frecvente, precum și în zonele pietonale, în jurul clădirilor emblematice și în parcările mall-urilor de pe raza municipiului.
Îmi doresc ca, în urma acestui proiect, să creștem nivelul de siguranță în orașul nostru și să descurajăm orice comportament infracțional, aliniindu-ne astfel obiectivelor strategiei Smart City,” a transmis Vergil Chițac, edilul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri