Sursă: Facebook, Marian Crușoveanu

Examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere se va putea susține oriunde în țară

,,Proiectul de lege, inițiat alături de mai mulți colegi parlamentari, a fost adoptat în unanimitate de Camera Deputaților. Astfel, examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere se va putea susține oriunde în țară, nu numai în localitatea de domiciliu.
Această lege modifică și completează OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice care vizează în principal reducerea timpului de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obținere a permisului de conducere. Astfel, se oferă posibilitatea candidaților de a participa la examenele teoretice oriunde în țară, într-un interval de timp mai rapid.
Este important de menționat că, în ciuda modificărilor aduse examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere, examenul practic va continua să fie susținut în condițiile existente. Acest lucru se datorează limitărilor tehnice actuale ale autorităților competente din domeniu, care nu permit desfășurarea examenului practic în orice loc din țară.
În continuare, va trebui să acordăm o atenție sporită șoferilor începători ca o formă de prevenție în trafic, prin sprijinirea/ îmbunătățirea sistemului de acordare a permiselor de conducere. Conform unor informații oficiale recente, 19% din accidentele rutiere din România sunt cauzate de tineri cu vârste cuprinse între 18-24 de ani, iar aproximativ 30% din acesta sunt cauzate de conducători ce au obținut permisul în urmă cu mai puțin de un an,” a precizat Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța.

Sursă: Facebook, Marian Crușoveanu

Mai multe stiri