Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Constănțenii sunt invitați să participe la activitățile organizate la Palatul Copiilor, în cadrul programului „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”

,,Sâmbătă, 9 martie, constănțenii sunt invitați să participe la activitățile de îngrijire și toaletare organizate la Palatul Copiilor, în cadrul programului strategic „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”, dezvoltat de Act for Tomorrow, Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean și Palatul Copiilor Constanța. Organizatorii își propun să apropie Palatul Copiilor de comunitate, prin implicarea în activități care să creeze sau să întărească legătura dintre oameni și acest spațiu atât de valoros pentru Constanța, dezvăluind beneficiile pe care un spațiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării oamenilor și a comunității.
La eveniment sunt așteptați 100 de voluntari adulți, care vor contribui la înfrumusețarea și regenerarea spațiului verde din curtea Palatului Copiilor, prin activități precum: tăierea vegetației spontane și a lăstărișului, greblarea frunzelor, înlăturarea materialului vegetal strâns și tocarea acestuia ș.a.
Înscrierile se pot face accesând acest formular: https://forms.gle/LiiA1fX2oTqt2dgk9.
Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni de regenerare a spațiilor verzi din municipiul Constanța, care vor contribui la construirea unui oraș mai verde și mai curat. În cadrul programului, vor mai urma și alte activități de plantare, horticultură, grădinărit și îngrijire a serelor, prin care, alături de comunitatea locală și în special de copii și tineri, va fi dată o nouă înfățișare Palatului Copiilor din Constanța.
Viziunea pe termen scurt și mediu pentru acest spațiu presupune: curățarea și toaletarea suprafeței verzi existente, transformarea celor 3.500 mp din interiorul pistei de karting într-o pajiște urbană, crearea unei biblioteci în aer liber, amenajarea a două zone destinate relaxării și picnicurilor, precum și realizarea a trei pepiniere didactice și a unor sere educative cu pomi, arbori, arbuști, legume și flori. Scopul este acela de a crea un spațiu comunitar verde și curat, un loc de relaxare, recreere și socializare pentru copii și nu numai.
De asemenea, organizatorii își propun să creeze cât mai multe oportunități de învățare și divertisment, precum ateliere de educație ecologică, proiecții de filme educative pentru copii, realizarea de picturi murale și alte activități de voluntariat în și pentru natură.
În 2024, la Palatul Copiilor, Asociația Act for Tomorrow se va ocupa și de organizarea unor activități educative specifice programului „Săptămâna Verde”, pentru un număr de 1.000 de elevi constănțeni, dar și a unor Eco-Tabere de Vară, pentru cel puțin 200 de elevi.
Începând din anul 2024, sub umbrela programului „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”, Asociația Act for Tomorrow și Primăria Constanța vor înființa Fondul de Renegerare Urbană al Municipiului Constanța, dedicat activităților de mediu și educație pentru mediu. La acest fond pot contribui companiile din județul Constanța sau care au activități economice în zonă.
Actorii privați pot contribui atât prin declarația 177, până la finalul lunii iunie 2024, cât și prin legea sponsorizării din România. Toate fondurile destinate programului de regenerare urbană vor fi publice, iar folosirea acestora se va face în mod transparent.
Fondul își propune să sprijine proiecte de regenerare urbană, de creștere a suprafețelor de spațiu verde la nivelul municipiului și creare de păduri urbane; dezvoltarea de noi activități de voluntariat pentru comunitate, adresate copiilor, tinerilor și adulților din Constanța; organizarea de acțiuni pentru a spori gradul de colectare și reciclare a deșeurilor la nivel local,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri