În ultimele luni, alături de Primăria Constanța, s-a lucrat de zor ca zona să prindă din ce în ce mai mult conturul unei păduri urbane care să răspundă dorințelor locuitorilor din zona Inel 2.
În cadrul celor mai recente acțiuni de îngrijire și completare, echipa a plantat 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟮.𝟮𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗿𝗯𝗼𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝗿𝗯𝘂𝘀̦𝘁𝗶, printre care: Stejar, Stejar Roșu, Liliac, Liliac de vară, Photinia, Campsis radicans, Tisa, Ligustrum, Spiraea, Berberis, lavandă și tei, care vor îmbogăți biodiversitatea și vor colora și mai mult spațiul. Am sădit semințe pentru pajiști florale perene în fiecare alveolă și am plantat 500 de crizanteme pentru a întregi peisajul.
Până acum, la pădurea urbană, s-au desfășurat 4 acțiuni de intervenție de curățare totală a vegetației și o intervenție de curățare a ambroziei, esențiale în a menține sănătatea ecosistemului. Luna aceasta au fost toaletați arborii, s-a pus tocătură de lemn la baza arborilor plantați și s-a completat cu pământ până la nivelul înălțimii aleilor pavate, amenajate de Primăria Constanța.
Pe termen mediu, locuitorii se vor bucura de mai multe facilități în acest spațiu verde: un teren de fotbal, o pictură murală, un loc de joacă pentru copii și o pistă de alergat, pentru ca locuitorii să se bucure de natură și mișcare într-un mediu sigur și plăcut.
Plantarea mini-pădurii urbane și acțiunile de îngrijire se bucură de sprijinul partenerilor de la OMV PETROM, prin programul „România plantează pentru mâine”, dar și de cel al autorităților locale – Primăria Constanța. Prin acest effort comun s-a dezvoltat primul program de regenerare urbană din Municipiul Constanța – „𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗨𝗿𝗯𝗮𝗻𝗮̆ – 𝗢𝘅𝗶𝗴𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮”.
Procesul de regenerare urbană a cartierelor ia amploare
,,Procesul de regenerare urbană a cartierelor ia amploare. Tocmai ce am finalizat lucrările de reabilitare pe Aleea Pelicanului, mai exact zona delimitată de aleile Egretei