Sursă: Facebook, Raluca Turcan

Vila Reginei Maria din Mamaia va fi restaurată și amenajată! Guvernul a aprobat astăzi un nou program de investiții, ,,Temelii culturale”, pentru salvarea unor monumente istorice

Guvernul a aprobat astăzi programul de investiții, ,,Temelii culturale”, pentru salvarea unor monumente istorice și construirea de clădiri noi, cu destinație culturală! Proiectul aprobat, este pregătit împreună cu Ministerul Finanțelor, iar investițiile se vor realiza din fonduri contractate de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și din fonduri naționale. Pe lista aprobată se află și restaurarea și amenajarea Vilei Reginei Maria din Mamaia, și amenajarea terenului aferent.
,,Guvernul a aprobat azi un nou program de investiții, ,,Temelii culturale”, pe care l-am propus pentru salvarea unor monumente istorice și construirea de clădiri noi, cu destinație culturală!
-Proiectul aprobat, pregătit împreună cu Ministerul Finanțelor, înseamnă realizarea următoarelor investiții:
-construirea unui corp nou de clădire pentru Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, din București.
-restaurarea și modernizarea în integralitate a Operei Naționale Române din București și construirea unui depozit de decoruri.
-restaurarea și amenajarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, din Târgu-Jiu.
-restaurarea Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naționale a României.
-consolidarea, restaurarea și amenajarea sediului Muzeului Național de Artă Contemporană din București.
-restaurarea parțială la interior și refacerea unor instalații la Ateneul Român.
-restaurarea și amenajarea Vilei Reginei Maria de la Mamaia, jud. Constanța, și amenajarea terenului aferent.
-restaurare și punere în valoare a domeniului (casa-muzeu, capela și anexele) de la Tescani, jud. Bacău – Secția „Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” a Muzeului Național „George Enescu”.
-consolidarea și restaurarea Casei Samurcaș din cadrul Muzeului Țăranului Român.
-restaurarea și punerea în valoare a Muzeului Sitului Arheologic Cucuteni – Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași.
-consolidarea, restaurarea și amenajarea Vilei arhitectului Paul Gottereau – spațiu cultural al Institutului Național al Patrimoniului din București.
-restaurarea și amenajarea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca.
-consolidarea, restaurarea și amenajarea sediului Administrației Fondului Cultural Național, din București.
Investițiile se vor realiza din fonduri contractate de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și din fonduri naționale,” a anunțat Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Sursă: Facebook, Raluca Turcan

Mai multe stiri