Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Administrația locală lucrează intens la amenajarea unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța, prin reconversia terenurilor părăsite

,,Ne dorim să extindem pe cât posibil lucrările de amenajare a noi locuri de parcare în Constanța, prin reconversia terenurilor părăsite și valorificarea acestora în folosul comunității.
Se lucrează intens la acest obiectiv, motiv pentru care, zilele acestea, am reușit să amenajăm 51 de noi locuri de parcare în cartierul Inel II, dintre care două rezervate persoanelor cu dizabilități, de care vor beneficia locuitorii blocurilor IV 31 și IV 32. Aceste locuri au fost construite pe un teren lăsat în paragină de peste 40 de ani.
La nivelul infrastructurii pietonale, echipele de muncitori de la Confort Urban au montat borduri noi și au stabilizat terenul prin așternerea unui strat de piatră peste care au turnat asfalt destinat traficului pietonal. Totodată, au construit casete pentru spații verzi unde vor fi plantați copaci și au amenajat un spațiu verde, delimitat cu borduri.
De asemenea, aleile de acces către scările de bloc și trotuarele au fost recondiționate cu asfalt și au fost înlocuite bordurile, iar, în scurt timp, suprafețele carosabile aflate pe terenurile dintre blocuri, unde s-a intervenit la schimbarea conductelor ce transportă agentul termic, vor fi reamenajate și reasfaltate.
Vă asigur că problema lipsei acute a locurilor de parcare va fi tratată cu seriozitate. Astfel de lucrări ne-am propus să executăm în toate cartierele din oraș, fără excepție, dat fiind faptul că sunt extrem de multe solicitări în acest sens și multe zone în care nu s-a mai intervenit de zeci de ani. De aceea, apelez și la dumneavoastră pentru sugestii de zone care necesită atenție și intervenție prioritară din partea noastră,” a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri