Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Primăria Constanța continuă să susțină campaniile “Efort comun pentru un viitor mai bun” și “Adoptă un cățel!”

,,Primăria Constanța continuă să susțină campaniile “Efort comun pentru un viitor mai bun” și “Adoptă un cățel!”, concentrându-se pe importanța sprijinului comunitar în găsirea de cămine sigure pentru aproximativ 400 de suflete de căței care așteaptă cu nerăbdare să facă parte dintr-o familie iubitoare.
Responsabilitățile legate de adopție, abandon și sterilizare sunt compartimentate între toți membrii comunității, iar implicarea și sprijinul acestora sunt esențiale în asigurarea bunăstării animalelor.
Facem un apel către toți deținătorii de câini de rasă comună să sprijine sterilizarea și să respecte obligațiile legale în acest sens, conform Legii nr. 258/26.09.2013.
Este important de reținut că nerespectarea prevederilor legale privind sterilizarea câinilor poate atrage amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.
De asemenea, abandonul unui cățel pe domeniul public este reglementat și sancționat conform normelor legale în vigoare privind drepturile și obligațiile deținătorilor de animale.
Persoanele care și-au asumat responsabilitatea îngrijirii unui câine preluat de la adăpost nu trebuie să-l abandoneze din nou pe străzi. Acestea au obligația legală de a-l îngriji și de a respecta normele în vigoare.
Abandonul câinilor, fie ei revendicați sau adoptați, este considerat o infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.
Numai împreună, ca și comunitate responsabilă și empatică, putem face încă un pas către o normalitate în care bunăstarea animalelor să fie o prioritate,“ au subliniat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri