Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Un scuar median a fost amenajat la trecerea de pietoni situată pe strada Soveja, la intersecția cu strada Semănătorului

Frecvența ridicată a traficului pietonal în această zonă a dus la luarea deciziei de modificare a trecerii de pietoni situate pe strada Soveja prin amplasarea unui scuar median.
,,Echipele Confort Urban au finalizat astăzi lucrările de amenajare a trecerii de pietoni. În zona axului drumului a fost construit un scuar și a fost amplasat un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. Suprafața pietonală a fost delimitată prin montarea de borduri iar carosabilul a fost recondiționat cu asfalt. De asemenea, trecerea de pietoni a fost marcată și semnalizată corespunzător cu mijloace de semnalizare luminoasă alimentate de un sistem electric autonom, deservit de panouri fotovoltaice.
Măsura înființării acestei treceri de pietoni a fost adoptată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cetățenii care tranzitează această zonă, fiind avizată de Poliția Rutieră, având ca scop creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic în această zonă a orașului.
Conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră,“ au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri