Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Au început lucrările pentru crearea unui spațiu urban cu parcare etajată, două terenuri de tenis un loc de joacă și spațiu verde în cartierul Tomis Nord!

,,În Constanța avem o sumedenie de spații care nu sunt valorificate corespunzător, în special în cartiere, care ori au fost lăsate în paragină, ori sunt într-un stadiu avansat de degradare. Tocmai de aceea, unul dintre scopurile noastre este să ne asigurăm că un număr cât mai mare de cartiere beneficiază de proiecte de regenerare urbană, prin care, nu doar că îmbunătățim aspectul cartierelor din oraș, ci răspundem nevoilor cetățenilor în ceea ce privește spațiile pentru recreere.
Momentan se lucrează pe zona terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, delimitată de aleea Capidava, aleea Argeș și strada Suceava, care intră într-un întreg proces de regenerare urbană. Ne dorim să valorificăm acest spațiu și să creăm două zone vitale pentru locuitorii din zonă: o zonă dedicată parcării mașinilor și una dedicată spațiilor verzi.
Lucrările au început pe aleea Argeș, unde am mai intervenit și în luna martie, o zonă care lasă de dorit din toate punctele de vedere, fie că vorbim de carosabilul deteriorat și acumulările de apă din cauza denivelărilor, fie de inexistența mobilierului urban.
Prin acest proiect ne propunem să reabilităm carosabilul pietonal cu aproximativ 845 metri pătrați, să amenajăm locuri de parcare, grădini publice și să creștem spațiul verde cu aproximativ 1700 de metri pătrați. De asemenea, locuitorii vor dispune de mobilier urban modern și locuri de joacă echipate cu ansambluri cu diverse tematici pentru copii.
Este nevoie urgentă de astfel de proiecte de revitalizare urbană și creștere a confortului. Scopul meu este să implementăm astfel de proiecte în toate cartierele din Constanța. Am încredere că ne vom îndeplini obiectivul dacă vom continua să lucrăm la fel ca până acum,“ a subliniat Vergil Chițac, primarul municipiulul Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri