Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Lucrările de modernizare la Parcul Tăbăcărie sunt în plină desfășurare

,,Lucrările de modernizare la Parcul Tăbăcărie sunt în plină desfășurare și facem tot posibilul pentru a grăbi finalizarea acestora!

Parcul Tăbăcărie este un adevărat punct de interes pe harta Constanței, pentru că nu este doar cel mai mare parc al orașului, ci și cel mai iubit de către constănțeni. De mai bine de 40 de ani, parcul este frecventat de toți constănțenii. Din păcate, tot de 40 de ani nu s-a făcut nimic notabil și, prin retrocedări ilegale, i s a înjumătățit suprafața. Tocmai de aceea, prin aceste lucrări, vreau să schimb destinul acestui parc condamnat la uitare.

Procesul de reabilitare a început de mai bine de un an. În februarie 2023 am semnat contractul de achiziție a serviciilor de arhitectură și amenajare peisagistică, iar în noiembrie 2023 am început propriu-zis lucrările.

Până acum, am reușit să îndesim vegetația, să construim piste de alergat, să refacem aleile pietonale cu diverse pavaje, de-a lungul cărora am instalat elemente de mobilier urban. Mai sunt, însă, multe de făcut. Vom reface traseele pietonale și din zona de promenadă de pe malurile lacului, urmând să reabilităm Amfiteatrul reconstruindu-i scena.

De asemenea, ne gândim să aducem și câteva elemente de noutate și să amenajam mai multe grădini cu diferite tematici, după cum urmează:

  • Grădina tip oază, cu pontoane din lemn cu structură ușoară
  • O grădină franțuzească, ale cărei puncte de atracție vor fi plantele (trandafiri, lavandă, arbori, arbuști)
  • O grădină senzorială, ale cărei trasee sunt gândite să prezinte mai multe texturi și culori
  • O grădină de umbră, în care va exista o zonă omogenă de arbori.

Ne dorim să redăm frumusețea acestui parc atât de îndrăgit de cetățeni și sunt convins că, date fiind eforturile noastre în acest sens, rezultatul va fi pe placul constănțenilor,” a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

 

Mai multe stiri