Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea, organizează dezbateri cu producătorii agricoli din localitate

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea anunță organizarea, în data de 2 aprilie 2021, a unei sesiuni de dezbateri ce are că subiect principal ,,Prezent și viitor în Comuna Crucea – comuna cu cea mai mare suprafață agricola – peste 20.000 ha .”

La evenimentul ce se va desfășura la Căminul Cultural Crucea, sunt invitați să ia parte toți producătorii agricoli din comuna.

,,Deținem aproximativ 1000 ha de pășune pentru care, anul viitor se vor reînnoi contractele de închiriere. Eu personal îmi doresc ca tot ceea ce se va produce, să să producă în condiții de eco-condiționalitate, să avem produse primare și secundare zootehnice certificate ecologic cu prețuri de piață mari cu venituri în consecință pentru fermierii noștri. Vom dezbate și oportunitatea înființării unei cooperative la nivelul comunei. Dorim astfel să facilitam accesul producătorilor din comună la prețuri de achiziție a inputurilor mult mai mici decât cele la care își achiziționează în acest moment precum și la ușurarea valorificării mărfurilor produse.

Eu sunt convins că nu vom rezolva toate aceste probleme  într-o singură întâlnire de ceea îmi doresc ca să mai avem și alte întâlniri. În același timp, îmi doresc o întâlnire cu crescătorii de animale (beneficiarii de pășuni) astfel încât să știm cu toții ce facem de la anul, crescătorii de păsări în regim free-range, posesorii de solarii sau producătorii de legume în câmp,” a mai adăugat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Sursa foto: ziarulamprenta.ro

 

 [/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Mai multe stiri