Facebook: Cojocaru Gheorghe

Orasul Murfatlar va avea o cresa noua. Primarul Gheorghe Cojocaru a semnat contractual de finantare prin PNRR

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un program ambițios de construire a unor creșe noi, prin care se va mari semnificativ numarul locurilor din creșele de stat. Finanțarea este asigurată în proporție de 100% pentru aceste investiții, din fonduri guvernamentale și europene.

Prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritatea locală pune la dispoziție doar terenul.

Astazi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat inca 19 noi contracte de finanțare, din fonduri europene,

pentru construcția unor creșe moderne și sustenabile. ,,Acestea se vor alătura celor 64 de creșe ale căror contracte au fost deja semnate la începutul lunii septembrie, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat ministrul.

Pe lista contractelor semnate astazi, din judetul Constanta se regaseste si orasul Murfatlar.

,,Primii bani accesați prin PNRR, (Componenta 15-Educație) la Murfatlar! Dintr-o serie de proiecte depuse pe PNRR, iată că ele încep să se concretizeze prin semnarea contractelor de finanțare. Am semnat la București contractul de finanțare a creșei de pe strada M. Sadoveanu nr.8. Avem finanțarea, urmează licitația și execuția. Valoarea totală a proiectului este 11.886.811 lei și cofinanțarea este zero. Se va construi o creșă modernă, independentă energetic (panouri fotovoltaice, pompe de căldură, panouri solare pentru apa caldă) care va avea săli de joacă, dormitoare, sală de festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spații de joacă în aer liber. Continuăm!” a anuntat primarul Gheorghe Cojocaru.

Facebook: Cojocaru Gheorghe

Cele 19 creșe finanțate din PNRR a caror contracte au fost semnate astazi vor fi construite în Craiova – două creșe mari, pentru 110 copii, Săcele, Hărman – Brașov, Simeria, Câmpulung Muscel, Dărmănești – Bacău, Moldova Nouă, Dorohoi  unde vor fi construite creșe medii pentru 70 de copii, Murfatlar, Techirghiol, Isaccea, Lupeni, Blaj, Geoagiu, Pătârlagele, Dumbrăveni – Vrancea, Vlăhița – Harghita și Abrud, creșe mici pentru 40 de copii.

Durata implementarii proiectului este de 38 luni, de la data semnarii contractului.

 

Mai multe stiri