”La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”

Viceprimarul municipiului Constanța:

”Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României, dar și Ziua Marii Uniri – evenimentul fondator al statului român modern. Un moment care, parafrazându-l pe Nicolae Bălcescu, este rezultatul “lucrării poporului român asupra lui însuși” de peste o mie de ani.
La 1 Decembrie 1918, Transilvania, Basarabia și Bucovina reveneau la România. Acest moment nu ar fi existat niciodată fără eforturile unor mari personalități, oameni de stat vizionari, precum Regele Ferdinand Întregitorul, premierul Ion I.C. Brătianu sau Iuliu Maniu.
El nu ar fi fost posibil nici fără sacrificiul eroilor români, cunoscuți și anonimi, din Primul Război Mondial.
Această zi este un moment aniversar emoționant și remarcabil, dar și un bun prilej pentru noi toți de a ne aminti de generația care a lăsat orgoliile politice deoparte și s-a reunit în jurul interesului național, făcând posibilă România Mare. Acest moment astral din istoria tării ne învață că numai prin curaj, coeziune și solidaritate putem răzbi prin momente grele.
De aceea, mesajul meu către toți românii este de a ne uni eforturile – ca națiune, dar și la nivel individual – pentru a continua procesul de modernizare a României și de a construi o țară mai bună, mai puternică și mai prosperă, cu interese si priorități naționale bine definite.
La mulți ani, dragi români!
La mulți ani, România!”

Mai multe stiri