”Un nou CET, eficient și economic, pentru Constanța.”

Președintele Partidului Național Liberal deputatul Bogdan Huțucă:

”Un nou CET, eficient și economic, pentru Constanța. La sediul Guvernului României, în prezența domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a domnului primar Vergil Chițac și a ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou CET care să producă energie termică și electrică, prin cogenerare de înaltă eficiență, în municipiul Constanța. Va fi o finanțare de 86 de milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și din fondurile primăriei.
Aceasta este o reușită care merită toată aprecierea. Un proiect curajos, ambițios, dar mai ales necesar și benefic pentru constănțeni, deoarece realizarea acestei investiții aduce, după sine, o serie de beneficii economice, sociale și de mediu pentru municipiul Constanța. Un CET nou care va funcționa pe gaze naturale și pe biomasă, completat de modernizarea rețelei de distribuție a agentului termic și a apei calde, va duce implicit la reducerea costurilor pentru populație.
Felicitări echipei de la Primăria Constanța, în frunte cu primarul Vergil Chițac, pentru fructificarea acestei oportunități de interes major pentru constănțeni! Realizarea proiectului va însemna o reușită uriașă pe termen lung, o investiție în vederea unei vieți mai bune pentru mai multe generații.”

Mai multe stiri