Sursa foto: Ziarul Unirea

Comuna 23 August a fost cadastrată în totalitate cu finanțare europeană

Locuitorii comunei 23 August beneficiază de Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Proprietarii celor 9.721 de imobile din localitate, primesc, noile cărți funciare gratuit, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).
Noile cărți funciare au fost înmânate Primăriei Comunei 23 August în cursul zilei de ieri de către reprezentanții ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice, și Administrației (MDLPA). În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale (UAT) în comuna 23 August au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, 9.721 de imobile cu o suprafața totală de 77.75,5526 de hectare.
Lucrările de cadastru general au fost realizate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”- finanțat din fonduri europene nerambursabile. În prezent, localitatea este cadastrata in proporție de suta la suta.

Mai multe stiri