Sursă: Facebook, Bogdan Huțucă

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților: ,,PNL nu susține impozitul de 1% pentru marile companii. Orice creștere a taxelor și a impozitelor se va regăsi în prețul final, plătit de toți românii”

,,Românii știu foarte bine că orice creștere a taxelor și a impozitelor se va regăsi în prețul final. Adică în prețul plătit de absolut toți românii. Sunt sigur că și socialiștii știu acest lucru. Doar că, din păcate, nu le pasă.
De aceea, PNL nu susține impozitul de 1% pentru marile companii.
Dacă am implementa acest impozit, companii precum Dacia Pitești ar avea de plătit un impozit mai mare decât profitul!
Un alt exemplu sunt companiile românești din domeniul alimentar. Toate aceste companii au o marjă de profit foarte mică, deoarece au numeroase costuri și competiția este uriașă. Dacă am implementa acest impozit, ar crește prețurile la toate mezelurile pe care le cumpărăm de obicei. Iar eu nu pot accepta acest lucru!
Impozitul pe cifra de afaceri ar obliga o parte dintre aceste companii (majoritatea românești!) să-și comprime activitățile, să-și restrângă programele de investiții și chiar să blocheze angajările. Măsura este una incoerentă deoarece stabilește același impozit pentru toate companiile, fără a ține cont de marja lor de profit.
Socialiștii să nu uite că astfel de măsuri cresc și mai mult inflația”, atrage atenția liderul PNL Constanța.

Mai multe stiri