Sursă: Facebook Primăria Constanța

Primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiul Constanța

Prin această achiziție, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.
Insulele ecologice dispun de un sistem de gestiune/server de date cu soft de înregistrare și monitorizare (rapoarte privind accesul utilizatorilor identificați, etc.), sunt conectate atât la curentul electric cât și la panourile solare.
Identificarea utilizatorului poate fi făcută pe baza unui card cu coduri QR, existând posibilitatea de autorizare sau blocare a unui utilizator de a folosi insula ecologică.
Persoanele fizice din asociațiile de proprietari situate în proximitatea celor 14 insule ecologice digitalizate vor primi în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice. Din acel moment ele devin funcționale.

Mai multe stiri