Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu.

George Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei a participat la o nouă rundă a Dialogului Strategic România – Statele Unite ale Americii

România și Statele Unite ale Americii desfășoară, în aceste zile, la București, cea de-a opta rundă a Dialogului Strategic.
,,Am fost onorat să fiu prezent, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde am am avut prilejul să discut despre energie cu șeful delegației americane, Asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan.
Am evaluat împreună cooperarea bilaterală din sectorul energetic, acordând atenție în special punerii în aplicare a Acordului Interguvernamental de cooperare pe marginea programului României pentru energie nucleară, semnat în anul 2020.
Mai mult, am evidențiat progresul realizat de România în ceea ce privește demersul de amplasare pe teritoriul național a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR), construite în SUA.
Am reluat cu această ocazie și oportunitatea de cooperare în materie de resurse de energie eoliană offshore, în largul Mării Negre. Vom acorda în continuare o atenție deosebită și o implicare la fel de eficientă ca cea de până acum pentru consolidarea Parteneriatului nostrum,’’ a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu.

Sursă: Facebook, George Sergiu Niculescu.

Mai multe stiri