Sursă: Facebook, Bogdan Huțucă.

Spitalele din România vor primi mai mulți bani pentru investiţii în sănătate prin proiectul privind scutirea de la plata TVA

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huţucă, președinte al Comisiei de buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților anunță:
,,O veste excelentă pentru țara noastră. După investițiile istorice în infrastructura sistemului sanitar din România pe care le derulăm prin PNRR (investiții fără precedent în cei 33 de ani de după Revoluție), astăzi asistăm la scrierea unui nou capitol fericit în domeniul Sănătății: eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele de investiții în domeniu.
Concret, prin eliminarea TVA-ului, unitățile sanitare din România vor beneficia de bugete pentru investiții cu 20% mai mari.
Este o măsură cu impact pozitiv imediat asupra spitalelor și ONG-urilor care dezvoltă proiecte în domeniul medical și mă bucur foarte mult că astăzi a fost votată în Camera Deputaților, urmând să fie promulgată.
Cum spuneam, traversăm probabil cel mai bun moment investițional în sănătate pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani, astfel că propunerea este una cât se poate de binevenită. Forma pe care am agreat-o în comisie este un „boost” de resurse pe care îl oferim spitalelor din România. Aproape orice achiziție de materiale și servicii destinate spitalelor, de la construcții noi, la modernizări sau dotări, va fi scutită de la plata TVA-ului.
Îi mulțumesc domnului deputat Alfred Simonis pentru cooperare și mă bucur că, în calitate de președinte al Comisiei de Buget, am putut ajuta la definitivarea acestei propuneri cu un set de amendamente prin care proiectul a devenit funcțional și aplicabil tuturor unităților spitalicești.
Totodată, mulțumesc colegilor deputați, care au înțeles oportunitatea oferită de această măsură și au votat în consecință.
Pot spune fără să-mi fie teamă că greșesc că este o zi fericită pentru România,” a concluzionat liderul PNL Constanța.

Mai multe stiri