Sursă: Facebook, Gheorghe Cojocaru.

Administrația locală din Murfatlar face investiții pentru reducerea facturilor la iluminatul public

Din cauza faptului că factura de energie electrică este mult mai mare față de anii anteriori, administrația locală din orașul Murfatlar a stabilit anumite măsuri pentru reducerea facturii de energie. ,,Noi am luat acum decizii pentru un termen lung, nu doar măsuri de moment. Astfel, am făcut acum o investiție și am înlocuit peste 150 de lămpi pentru iluminatul stradal cu vapori de sodiu cu un consum de 250W, cu lămpi cu LED-uri cu consumul de doar 36W.
După înlocuirea lămpilor,
consumul lunar a scăzut de la 13500KWh la 1944 KWh.
Vom continua să schimbăm toate lămpile vechi, adică încă 100 de lămpi,” a anunțat primarul Gheorghe Cojocaru.
,,A doua măsură luată, a fost aceea ca Primăria Murfatlar să devină prosumator. Adică noi să producem energie electrică și sa compensăm în totalitate factura de energie electrică. Pentru aceasta, am efectuat toate studiile necesare, inclusiv studiul de fezabilitate pentru o centrală fotovoltaică în Murfatlar, cu o putere instalată de 500 KWp, formată din 870 de panouri fotovoltaice amplasate pe un teren de aproximativ 8000mp. Proiectul va fi depus în curând pentru finanțare la Ministerul Energiei – Fondul de Modernizare,” a mai adaugat edilul orașului Murfatlar.
Prin această măsură, întregul consum anual de energie electrică al Primăriei (iluminat public, consumul din sediul Primăriei, săli de sport, școli, grădinițe, etc), consum de peste 50 MWh/an va fi compensat cu energia electrică produsă de acest parc fotovoltaic.

Sursă: Facebook, Gheorghe Cojocaru.

Mai multe stiri