Primăria Orașului Hârșova și Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) promovează incluziunea socială prin Programul ,,Voci pentru Mâini”

Primăria Orașului Hârșova face un pas important către crearea unei comunități incluzive și echitabile prin încheierea unui contract cu Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) pentru implementarea Programului „Voci pentru Mâini”. Această inițiativă va sprijini persoanele cu deficiențe de auz și/sau deficiențe de vorbire să se integreze mai bine în societate și să comunice mai eficient cu autoritățile și angajații instituțiilor publice din Hârșova.
Prin intermediul acestui program, cetățenii cu deficiențe de auz și/sau deficiențe de vorbire vor beneficia de servicii adaptate nevoilor lor specifice, precum interpretarea online în timp real în limbaj mimico-gestual și alte tehnologii de comunicare. Astfel, Programul „Voci pentru Mâini” va contribui la îmbunătățirea accesibilității și calității serviciilor publice oferite de instituțiile locale, asigurând astfel că toți cetățenii pot beneficia de servicii publice de calitate. În plus, prin promovarea incluziunii sociale și respectul față de diversitatea umană, Programul „Voci pentru Mâini” va contribui la crearea unei comunități mai unite și mai puternice, în care toți cetățenii se simt respectați și valorizați.
,,Hârșova – un oraș pentru toți! Încheierea acestui contract cu Asociația Națională a Surzilor din România reprezintă un pas important spre o comunitate mai incluzivă și mai echitabilă, care să asigure servicii publice de calitate tuturor cetățenilor. Este un exemplu pozitiv de angajament față de valorile umane și de respect față de diversitatea și nevoile comunității noastre,’’ au anuntat reprezentantii primariei Harsova.

Mai multe stiri