Administrația locală din Hârșova împreună cu instituțiile abilitate, sprijină și protejează drepturi femeilor tinere și vulnerabile

Primăria Orașului Hârșova a găzduit o ședință de lucru organizată în cadrul unui proiect interinstituțional care vizează reducerea numărului de sarcini în rândul mamelor minore. Scopul întâlnirii a vizat identificarea principalelor probleme care duc la sarcini în rândul minorelor și conceperea unui plan local de prevenție pentru a veni în sprijinul acestora. Au fost prezenți Radu Szekely, Consilier la Cancelaria Prim-Ministrului, Departamentul pentru Responsabilitate Socială și Grupuri Vulnerabile; Sorin Mihai, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Loredana Manolache, Inspector Școlar Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Constanța; Cristina Mihaela Schipor, Director al Direcției de Sănătate Publică Constanța; și Silviu Mihai Marcosanu, Director Executiv al Direcției pentru Protecția Copilului.

Au fost prezenți elevii de la Liceul Teoretic “Ioan Cotovu”, Liceul Tehnologic “Carsium”, Școala Gimnazială Nr. 1 Hârșova și Grădinița cu Program Prelungit Tic-Pitic.

,,Acționând alături de instituțiile abilitate, Primăria Hârșova va continua să sprijine astfel de proiecte, promovând o abordare integrată și colaborativă în prevenirea sarcinilor la vârste fragede și protejarea drepturilor și nevoilor femeilor tinere și vulnerabile,” a concluzionat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

 

Mai multe stiri