Biblioteca Orășenească și Grădinița cu program prelungit din orașul Techirghiol vor fi reabilitate cu finanțare PNRR

Primarul Iulian Soceanu anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ,,Creșterea eficienței energetice a imobilului Bibliotecă Orășenească și Grădinița cu program prelungit” din orașul Techirghiol.
Proiectul are o valoare de peste 2,3 milioane lei și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin acest proiect, clădirea în care au funcționat Biblioteca Orășenească și Grădinița cu orar prelungit va fi complet reabilitată. Vor fi executate următoarele lucrări: Izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă termoizolată etanșă din aluminiu; placă de sol – Termoizolare soclu în plan vertical; planșeu peste subsol – Termoizolarea cu strat de spumă poliuretanică de 10 cm grosime; dotarea clădirii cu instalații suplimentare față de cele existente: climatizare/răcire și ventilare cu recuperarea căldurii; instalația de apă caldă de consum – boiler de acumulare alimentat cu energie electrică sursă mixtă; instalație de iluminat; instalație de ventilare; instalații surse regenerabile panouri fotovoltaice; amenajare loc de joacă și amenajare curte interioară.
,,Prin implementarea proiectului se va obține o reducere de minim 30% a consumului de energie primară în comparație cu consumul actual,” a anunțat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Mai multe stiri