Organizația TNL Constanța marchează data de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, printr-o campanie de donare de sânge

Anul acesta tinerii din Organizația TNL Constanța marchează data de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, printr-o campanie de donare de sânge, alăturându-se astfel campaniei naționale de donare de sânge inițiată de Tineretul Național Liberal.
În perioada 3-7 aprilie, tinerii liberali din toată țara vor fi prezenți în centrele de transfuzie sangvină din fiecare municipiu reședință de județ, pentru a dona. ,,Invităm toate persoanele care îndeplinesc condițiile de donare să fie parte a acestei campanii, mergând de luni până vineri să doneze sânge în orice județ al țării, implicându-ne împreună în activități care contribuie la acoperirea necesarului de transfuzii sangvine.
Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice peste tot în lume. În 2023, activitățile dedicate acestei zile se desfășoară sub tema „Sănătate pentru toți”. Donând, ajutați la salvarea unei vieți, contribuind la eforturile medicilor care prin intervențiile zilnice efectuate pe baza donărilor de sânge, salvează sau prelungesc vieți.
Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani și o greutate minimă de 50 kg”, au transmis reprezentanții TNL.

Mai multe stiri