Programele sociale reprezinta o prioritate pentru administrația locală din Techirghiol

Două astfel de programe sociale care au în centrul atenției reducerea abandonului școlar, se derulează în orașul Techirghiol. Este vorba despre „Programul local de sprijin educational”, desfășurat în parteneriat cu Parohia Sfantul Ioan Botezatorul și Liceul Teoretic „Emil Racoviță”. Prin acest proiect, 25 de copii din orașul Techirghiol, care provin din familii nevoiase, după terminarea orelor de curs, primesc la cantina parohiei, o masă caldă, iar ulterior, sub supravegherea unor cadre didactice, au un program de câteva ore pentru pregătirea temelor.
Al doilea proiect este „O șansă la educație, o șansă la o viață mai bună!” și se derulează în parteneriat cu Parohia Sfântul Ilie și Liceul Teoretic „Emil Racovita”. Prin acest proiect, un număr de 33 de elevi din Techirghiol beneficiază în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă, condiția fiind participarea la orele de curs.
,,Le mulțumesc tuturor celor implicați în derularea celor două programe sociale dedicate copiiilor din Techirghiol, cărora dorim să le oferim un acces cât mai facil la educație,” a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Mai multe stiri