Sursă: Facebook, Instituția Prefectului județul Constanța

Protocol de colaborare pentru evaluarea și monitorizarea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ din județul Constanța, sub coordonarea prefectului Silviu Iulian Coșa

Instituția Prefectului – Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Biroul Siguranță Școlară, Organizația Salvați Copiii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța și directorii mai multor unități de învățământ din județul Constanța au stabilit modul de lucru în ceea ce privește activitatea de informare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ din județul Constanța, ca urmare a semnării unui protocolul de colaborare.
Directorilor de școli și licee le-a fost prezentat Protocolul de colaborare care își propune reducerea fenomenului de bullying și au fost trecute în revistă acțiunile cuprinse în Protocolul, dar și atribuțiile care le revin, în continuare, unităților de învățământ implicate.

Acțiunea de evaluare și monitorizare va începe luni, 24 aprilie a.c., la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța și va continua, în următoarele săptămâni, în alte nouă unități de învățământ din județul Constanța: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Economic Mangalia, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Constanța, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna.
Vor fi constituite echipe mixte formate din cadre didactice dar și reprezentanți ai celorlalte instituții partenere care vor participa la orele de dirigenție ale tuturor claselor unităților de învățământ menționate anterior și vor distribui fișe de identificare a fenomenului de bullying, pe care elevii le vor completa în mod anonim. La final se vor analiza și evalua fișele și se va întocmi un raport privind rezultatul acțiunilor întreprinse pe parcursul perioadei de evaluare.
,,Bullying-ul, fenomen generat de izolare și de copierea unor tipare comportamentale greșite ale adulților, necesită o abordare hotărâtă. Dezvoltarea copiilor Constanței poate fi influențată negativ, dacă stăm cu mâinile în sân.
În ședința de azi, am stabilit, împreună cu directori de școli, cu reprezentanți ai elevilor, ai poliției, ai ISJ și ai societății civile, acțiunile care vor demara de luni în cele 10 unități ale programului pilot privind combaterea violenței în sistemul de educație,” a declarat prefectul Silviu Iulian Coșa.

Mai multe stiri