Sursă: Facebook, Costin Avătavului.

Noi lucrări pentru dezvoltarea ,,pădurii urbane” din Inel II – Marvimex

La începutul acestei luni, în municipiul Constanța s-a derulat una dintre cele mai ample acțiuni de împădurire din oraș.
La propunerea consilierului PNL, Costin Avătavului,
a fost încheiat parteneriatul între Primăria Constanța și Asociația „Act for Tomorrow” pentru derularea proiectului strategic de regenerare urbană „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța”.
În cadrul proiectului, în zona Inel II -Marvimex au fost plantați aproximativ 3.000 de arbori și arbuști, pe o suprafață de 2.000 m2, fiind alcătuită dintr-un mix de 14 specii, fiind astfel puse bazele primei mini-pădure urbană din Constanţa.

Si în acest week-end voluntarii s-au întâlnit în zona parcului, pentru noi lucrări, fie de plantare, fie lucrări specifice de îngrijire a arborilor.
,,Mulțumim oamenilor implicați care susțin proiectul de regenarare urbană din zona Marvimex! Fie că plantează un pom, ne aduc ceai cald, montează tutori sau ne dau un sfat util, această implicare colectivă face ca lucrurile să evolueze în cartier. Ultima actiune a constat în tăierea vârfurilor arborilor pentru a-i ajuta să își fixeze mai bine rădăcinile în sol și montarea de tutori din lemn pentru sprijin, toate acestea fiind realizate cu sprijinul Act for Tomorrow. În perioada viitoare vor urma acțiuni ale Primăriei Constanța care vor rezolva probleme legate de ghenele de gunoi, iluminatul public și supravegherea video a zonei,’’ a transmis consilierul PNL Constanta, Costin Avatavului.

Mai multe stiri