Trei școli și o grădiniță din municipiul Constanța, vor avea Săli de educație fizică, în cadrul unui proiect pilot

În cadrul ședinței de Consiliu Local programată să se desfășoare în data de 27 aprilie 2023, consilierii locali au de votat nu mai puțin de 43 de proiecte de hotărâre. Printre proiectele propuse de primarul Vergil Chițac se regăsesc și proiectele ce vizează construirea sălilor de educație fizică în două unități de învățământ din Constanța și alte două din Palazu Mare.
Astfel, consilierii au de votat proiectul hotărâre nr. 175/21.04.2023, care prevede predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Proiect pilot – Construire sală de educație fizică școlară, la Școala nr. 8 din municipiul Constanța, bulevardul I.C. Brătianu nr. 68.
Proiectul de hotărâre nr. 176/21.04.2023, pentru predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Proiect pilot – Construire sală de sport școlară în Școala Generală nr. 14 și Grădinița nr. 39 din Palazu Mare, strada Dumbrăveni nr. 8. Proiectul de hotărâre nr. 177/21.04.2023, pentru predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Proiect pilot – Construire sală de educație fizică școlară în Școala nr. 24 din municipiul Constanța, strada Griviței nr.70.
Pentru toate aceste proiecte se va supune aprobării și asigurarea finanțării cheltuielilor aferente racordurilor la utilități, dar și asigurarea, în condițiile legii, a suprafețelor de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. Totodata municipalitatea se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să asigure mentenanța pe o perioadă de minim 15 ani.

Mai multe stiri