Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare și breteaua de legătură între cele două magistrale este aproape de finalizare

Prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale este aproape de finalizare. Astăzi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu societatea contractată pentru realizarea lucrărilor, directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, și echipa de proiect au participat la o conferință de progres a lucrărilor. „Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat, astfel că acest proiect este finalizat în proporție de 81,62%. Vestea bună este că aproximăm ca în luna iunie să fie gata, deși termenul de finalizare era în luna decembrie“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Amintim că Etapa I a proiectului presupune reabilitarea a 21,6 de km tronsoane de rețea termică din magistrala I și breteaua de legătură între cele două magistrale. Valoarea totală a proiectului: 115.405.074,99 lei.

Tot astăzi a avut loc conferința de începere a lucrărilor în cadrul Etapei III a proiectului de modernizare a rețelelor termice din municipiul Constanța. În această etapă se vor reabilita 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică.

Termenul de finalizare a acestei etape este 31.12.2023, iar valoarea lucrărilor este de 52.206.963,17 lei.

,,Înlocuirea conductelor din rețeaua de distribuție și rețeaua de transport înseamnă o diminuare însemată a pierderilor, ceea ce va duce la reducerea costurilor, iar constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină,” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Mai multe stiri