Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța.

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța a participat la conferința de presă prilejuită de înființarea Societăţii „Drumuri judeţene Constanţa” S.A.

Săptămâna aceasta a fost finalizat procesul de înființare al Societăţii „Drumuri judeţene Constanţa” S.A.
Astazi, conducerea societății a organizat o conferinţă de presă pentru a marca acest început de drum și pentru a discuta despre planurile de dezvoltare și beneficiile transformării R.A.J.D.P. în „Drumuri Judeţene Constanţa S.A.” .
La conferință a participat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Dorel Sauciuc – președinte al Consiliului de Administrație și Răzvan Gabtriel Zagon – director general al societății.
,,Peste 100 de km de drumuri de pământ. 63 de km de drumuri pietruite. 703 km de drumuri asfaltate, dintre care 507 km, drumuri judeţene necadastrate. Sunt cifre din care reiese foarte clar: Avem de muncă!
Am preluat o regie, RAJDP, decapitalizată complet, lipsită de mijloace de lucru, echipamente şi utilajele necesare desfăşurării optime a activităţii. Avem o rețea de drumuri judeţene care ar putea reprezenta o alternativă eficientă la drumurile naţionale și care permite ca persoanele și mărfurile să circule repede și în siguranță. O rețea de drumuri spre care trebuie să ne uităm cu mare responsabilitate și pe care trebuie să o valorificăm la maximum pentru a pune în valoare realul potenţial al județului Constanța.
Din fericire, RAJDP este condusă în prezent de un Consiliu de Administraţie operativ, care şi-a dovedit eficienţa în ultimul an şi jumătate. O echipă managerială care ştie foarte bine ce are de făcut şi alături de care, Consiliul Judeţean Constanţa porneşte la drum, astăzi, cu o resetare totală. Transformarea RAJDP, votată de consilierii judeţeni, vine ca o consecinţă a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, dar mai ales, din necesitatea de a valorifica la maximum întregul patrimoniu al regiei.
Am convingerea că noua Societate “Drumuri Judeţene Constanţa S.A” va răspunde mult mai eficient tuturor provocărilor pe care le avem de trecut pentru a scoate județul din noroi. Iar asta este posibil cu un mecanism foarte bine pus la punct, în care fiecare să știe exact ce are de făcut și cu toleranţă zero față de scurgerile financiare și contracte clientelare. Scopul companiei este de a construi, a repara şi a face drumurile judeţene mai bune și mai sigure,” a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța.

Mai multe stiri