Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța a participat la lansarea volumului ,,Monografia operelor comemorative de război din judeţul Constanţa”

Într-o zi simbolică pentru România, a fost lansată ,,Monografia operelor comemorative de război din judeţul Constanţa”. O lucrare semnată de profesorul Remus Macovei preşedintele Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria” Constanța.
,,Această lucrare prezintă elemente care ţin de descrierea reală a istoriei noastre, a formării statului român. Un stat în care ar trebui să primeze şi să fie preţuite mai mult valorile şi să fie acordat respectul cuvenit eroilor noştri. Cu tristeţe, remarc că în zilele noastre patriotismul păleşte în conştiinţa multor români, devenind mai degrabă un act de curaj, decât o normalitate şi un motiv de mândrie. Este foarte important să nu îi uităm pe cei care ne-au dăruit România de astăzi, să arătăm că ne pasă şi nu ne este ruşine cu istoria noastră. Dar poate cel mai important este să le lăsăm copiilor noştri o moştenire istorică nealterată, cu semnificaţii corecte şi ilustrată în cel mai realist mod. Felicitări domnule profesor pentru eforturile depuse! Toată preţuirea şi respectul pentru tot ceea ce faceţi!” a declarat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța.

Mai multe stiri