Primarul Iulian Tudorache a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Crucea

,,Este o perioadă plină pentru noi. Am finalizat documentațiile pentru începerea execuțiilor la patru din cele șase contracte cu finanțare prin PNRR. Zilele trecute am semnat autorizația de construire pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Crucea,” a anunțat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Comuna Crucea derulează proiectul „Reabilitare energetică Liceu Tehnologic Crucea– Corp C1” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, Titlu apel: PNRR/2022/C10/I3, Runda 2.
Obiectivul general al proiectului vizează renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.
Obiectivul specific este reprezentat de renovarea energetică moderată a Liceului Tehnologic Crucea – Corp C1.
Valoarea totală a proiectului este de 3.361.093,54 lei, din care valoare eligibilă din PNRR fara TVA 2.824.448,35 lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 536.645,19 lei.
Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, pana la 27.01.2025.

Mai multe stiri