Sursă: Primăria Constanța

Lucrările din etapa a II-a de reabilitare și modernizare a rețelei de termoficare continuă în zona stadionului de Rugby Badea Cârțan

Reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare continuă cu lucrările din etapa a II-a, care se derulează în acest moment în zona stadionului de Rugby Badea Cârțan. După decopertarea căminelor în care se află conductele, lucrătorii au început înlocuirea acestora.

Etapa a II-a presupune înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată, realizată în sistem clasic în urmă cu peste 50 de ani. Noul sistem, ca și în etapa I, va fi format dintr-un ansamblu modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate și se vor amplasa în canalul termic existent pe suporți metalici existenți sau nou construiți, acolo unde cei existenţi sunt deterioraţi.

Termenul de finalizare al proiectului este 31.12.2023, iar valoarea acestuia este de 118,092,193.08 lei.

Proiectul se implementează cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Sursă: Primăria Constanța

Mai multe stiri