Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru amplasarea containerelor medicale ce vor compune spitalului modular

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru pregătirea terenului în vederea amplasării containerelor medicale ce vor compune spitalului modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Autorizația are o valabilitate de 24 de luni.
Investiția totală va ajunge la aproximativ 50 de milioane de lei. La final, spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.

În paralel, administratia locala a mai primit o finanțare de aproximativ 8,5 milioane de lei, inclusiv TVA, bani europeni proveniți prin PNRR, pentru a echipa Spitalul de Boli Infecțioase în vederea eliminării riscului de infecții nosocomiale.

Primarul Vergil Chițac anunțate că acești bani vor fi folosiți pentru achiziția de sisteme automate pentru identificare bacteriană, sisteme de detecție fenotipică a rezistenței la antibiotice și antifungice, sisteme automate pentru preparare și turnare medii de cultură în plăci, camere de izolare pacient cu risc infecțios, aparate de ventilație mecanică ultra high performance, adulți și pediatric, microscop optic cu cameră digitală încorporată, sisteme de monitorizare mobilă și la distanță a liniilor de perfuzie, echipamente de sterilizare, sisteme informatice de monitorizare, identificare si control prin intermediul codurilor de bare

Mai multe stiri