Sursă: Primăria Municipiului Medgidia.

Proiectul „Bibliotecile ca hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate” organizat în municipiul Medgidia a ajuns la final

Primăria municipiului Medgidia anunță încheierea proiectului „Bibliotecile ca hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate” implementat în localiate, cu sprijinul unor organizații non guvernamentale.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 01 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023 la Biblioteca municipală Medgidia, precum și în alte 7 biblioteci din țară.
Festivutatea de încheiere a proiectului și înmânare de diplome participanților va avea loc în data de 22.06.2023, ora 17:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „I. N. Roman”.

Prin intermediul acestui proiect s-au desfășurat diverse activități: Club de robotică și coding, Club de inițiativă comunitară pentru adolescenți IMPACT, Curs de limbă română pentru refugiați și alți cetățeni străini precum și diferite ateliere pentru copii.
,,Obiectivele proiectului au fost: dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor, dezvoltarea competențelor lingvistice pentru refugiați și alți cetățeni străini, dezvoltarea competențelor de voluntariat pentru adolescenți, amenajarea spațiului bibliotecii (buget 1500$) și utilizarea bibliotecii ca hub de către refugiați și comunitate,” au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia.

Sursă: Primăria Municipiului Medgidia.

Mai multe stiri