Autoritățile locale au sprijinit campania „Avem același sânge” care s-a desfășurat în Constanța

Vineri, 21 iulie, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost organizat un centru mobil de donare de sânge, deschis între orele 08:00 – 15:00.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a fost partener al campaniei coordonată la nivel local de Centrul de Transfuzie Constanța. Administrația locala s-a alăturat acestui demers și a sprijinit desfășurarea campaniei.
,,Noi la Constanța avem mai multe campanii de conștientizare a populației însă această este una specială pentru că vizează viața oamenilor. Donarea de sânge face diferența dintre viață și moarte. Este un act de altruism, de generozitate umană prin care putem salva viața semenilor noștri. Nevoia de sânge este una Națională iar eu vă mulțumesc că ați ales și orașul Constanța, pentru această campanie,” a precizat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.
,,Cred că ar trebui să ne punem cu toții în situația pacienților care se află pe masa de operație. Atunci îți dai seama cel mai bine de importanta acestui medicament miraculos pentru care nu există substitut, nu poate fi fabricat sau înlocuit. Singura modalitate de l-a procura este donarea se sânge. Sper ca această acțiune să ne facă mai atenți nu doar cu semenii nostri ci chiar și cu propria persoană pentru că nu se știe niciodată când ne putem afla în situația de a avea nevoie de sânge care ne poate schimba viața,” a transmis și Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Mai multe stiri