Sursă: Facebook Primăria Constanța.

Lucrările de la spitalul modular din Constanța, intră în linie dreaptă

Pe 13 Iulie 2023, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care executa noul Spital modular. Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. Structara modulara a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate. Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut în dotare CT și RMN. Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 4 luni de la data începerii lucrărilor.
Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică si consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se afla la stadiul de realizare a proiectului tehnic. Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează să demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular. În acest moment Contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificată în 1938 este semnat și are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.

,,Un mare moment pentru Constanța. Am dat ordinul de începere a lucrărilor la noul spital modular și am predat amplasamentul către constructor,” a anunțat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sursă: Facebook Primăria Constanța.

Mai multe stiri