Sursă: Facebook Primăria Constanța

Un nou proiect finanțat de Primăria Constanța se adresează constănțenilor și turiștilor interesați de istorie, cultură și patrimoniu

Constănțenii și turiștii interesați de istorie, cultură și patrimoniu cultural sunt invitați să participe, între 24 și 27 august, la simpozioane științifice, vernisarea de expoziții temporare, prezentări de carte, tururi ghidate la lăcașele de cult din Peninsula Constanței și ateliere meșteșugărești medievale.
Proiectul cultural „Constanța – istorie, vecinătate, multiculturalitate“ este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, iar la comunicări s-au înscris peste 150 de: istorici, cercetători științifici, profesori universitari și preuniversitari, directori de muzee, arheologi și muzeografi din întreaga țară, din Ucraina, Republica Moldova și China și peste 40 de meșteșugari.
Comunicările științifice și prezentările vor fi susținute la: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Național al Marinei Române, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I Filiala Constanța, Muzeul de Artă Constanța – Secția Ion Jalea și Arhiepiscopia Tomisului, iar atelierele medievale meșteșugărești și spectacolul cu foc vor fi organizate în Parcul Arheologic Constanța.
,,Proiectul cultural își propune să promoveze istoria orașului Constanța, monumentele arheologice și istorice din Peninsula Constanței, noile descoperiri arheologice din Constanța și din Dobrogea, istoria românilor din întreaga țară, patrimoniul cultural dobrogean și național, meșteșugurile medievale etc. Comunicările științifice susținute în cadrul celor cinci simpozioane vor fi publicate într-un volum omagial, care va fi lansat în ziua de 14 noiembrie – Ziua Dobrogei. Intrarea este liberă, ” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri