Sursă: Facebook Primăria Constanța

Domeniul public va fi eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule aflate pe domeniul public vor fi ridicate. Astfel, începând de săptămâna aceasta, polițiștii locali vor ridica 36 de vehicule din care 1 fără stăpân și 35 abandonate, pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității, situat pe strada Vârful cu Dor.
Actul administrativ a fost semnat ca urmare a actiunilor tematice derulate în acest sens în perioada 01.05.2023-31.08.2023 de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 440 de somații, conform normelor legale în vigoare.
,,Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate, autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.
Facem apel cetățenilor, în cazul în care au cunoștință despre existența unor astfel de autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să semnaleze aceste aspecte la numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat direcția generală poliția locală sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro,” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri