Sursă: Facebook Primăria Constanța

Primăria Constanța a atras până în acest moment, 85 de milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, consolidarea și dotarea unităților de învățământ

Primăria Constanța a atras 85 de milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, consolidarea și dotarea unităților de învățământ din municipiul Constanța.
,,O parte din proiecte sunt finalizate, iar altele se află în diverse faze de execuție sau în faza de pregătire a documentației tehnice pentru reabilitarea și dotarea acestora. Rețeaua școlară pentru anul 2023-2024, include, conform HCL nr.82/2023, 103 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța.
S-au terminat lucrările la 10 unități de învățământ: Școala Gimnazială nr.8, Grădinița cu program prelungit „Mugurel”, Școala nr.16 „Marin Ionescu”, Școala nr.17 „Ion Minulescu”, Școala nr.38 „ Dimitrie Cantemir”, Grădinița „Amicii”, Creșa nr.1, Creșa nr.5, Liceul teoretic „Ovidius” și Sala de Tenis de la Liceul cu program sportiv „ Nicolae Rotaru”.
La 30 de unități de învățământ, proiectele sunt în diverse stadii de execuție sau de pregătire a documentațiilor tehnice necesare lansării achizițiilor de execuție.
La toate aceste proiecte, pe lângă banii europeni municipalitatea asigură fondurile necesare și pentru alte tipuri de cheltuieli, astfel încât la finalizarea lucrărilor, unitățile de învățâmânt să fie complet reabilitate.
În paralel, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională SE Brăila cu finanțare ELENA (European Local ENergy Assistance), municipalitatea beneficiază de sprijin pentru pregătirea documentației necesare depunerii spre finanțare prin intermediul POR SE 2021-2027 pentru alte 11 unități de învățământ.
Complementar cu aceste proiecte Primăria Constanța a obținut finantare prin PNRR și pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu cu echipamente digitale, mobilier școlar, dotarea laboratoarelor, sălilor de sport, atelierelor de practică. Valoarea proiectului este de aproximativ 15 milioane euro.
Prin Fondul Național de Consolidare, au fost aprobate la finanțare unități de învățământ expertizate în clasa de risc seismic II care vor beneficia de lucrări de consolidare și de eficientizare energetică: Școala nr.39, Școala nr. 43, Școala nr.40, Căminul Liceului D Leonida – apoximativ 20 milioane euro.
De asemenea, Primăria Constanța pregătește documentația pentru alte unități de învățământ care să beneficieze de finanțare europeană: Școala nr. 30, Școala nr. 11, Grădinița nr. 33, Liceul Miron Costin, Grădinița nr. 6, Grădinița Azur.
În completarea proiectelor de fonduri europene nerambursabile UAT Constanța a alocat bani de la bugetul local pentru a acoperi alte lucrări neeligibile în proiectele cu fonduri europene, dar și alte nevoi ale unităților de învățământ.
Și anul acesta, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, desfășoară programul prin care toți preșcolarii și elevii de clasele 0-VIII din Municipiu au parte de rechizite gratuit.
Fiecare copil va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru noul an școlar: ghiozdan, penar, cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare, ” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

 

Mai multe stiri