Sursă: Facebook Vergil Chițac

Prima etapă de construire a Spitalului Modular s-a încheiat, urmează lucrări interioare

,,Noul Spital Modular, pe care îl construim în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, a fost asamblat în totalitate, iar acum urmează să începem lucrările la interior. Proiectul a demarat în luna iulie. Este o investiție amplă și foarte mult așteptată de constănțeni, care completează amplele lucrări de modernizare, reabilitare energetică și consolidare ale clădirii vechi a Spitalului de Boli Infecțioase. Reconstruirea clădirii vechi de 85 de ani va fi demarată anul viitor.
La noul spital modular urmează intervențiile la interior: realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești.
Corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care 10 vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și va fi dotat cu RMN, computer tomograf, farmacie și laborator.
Noua structură a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Serviciile de imagistică sunt o premiera pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care nu a avut în dotare computer tomograf și RMN,” a anunțat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sursă: Facebook Vergil Chițac

Mai multe stiri