Sursă: Facebook, Liviu Cristian Negoiță

Administrația locală din Cernavodă a finalizat proiectul ,,Restaurarea moştenirii culturale unice comune şi promovarea produsului turistic comun, „Hamangia – Prima civilizație a Vechii Europe”

Administrația locală din Cernavodă a organizat, ieri, 21 octombrie 2023, un eveniment promoțional organizat în cadrul proiectului ,,Restaurarea moştenirii culturale unice comune şi promovarea produsului turistic comun, „Hamangia – Prima civilizație a Vechii Europe”.
,,Avem acest proiect transfrontalier în parteneriat cu Bulgaria realizat cu fonduri europene. Vechea noastră pielărie nu o să o mai recunoașteți pentru că este renovată complet. Deocamdată spațiul muzeului este gol pentru că urmează să apară exponatele,“ a precizat primarul Liviu Cristian Negoiță.
Proiectul a fost finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria și are ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a regiunii transfrontaliere prin valorificarea și promovarea patrimoniului cultural. Cei doi parteneri ai proiectului, autorități publice – Municipalitatea Shabla din Bulgaria, lider de proiect și Primăria Orașului Cernavoda din România, partener, și-au propus dezvoltarea unui produs turistic transfrontalier comun, cultura Hamangia, care să constituie o nouă atracție turistică în zona Cernavoda – Shabla. Prin acest proiect Administrația Publică Locală a reabilitat, modernizat și dotat două clădiri vechi pe care le-a transformat în Muzeul Hamangia și Atelierul Gânditorul.
Evenimentul a debutat la sediul primăriei unde s-au reunit invitații care au participat la eveniment, respectiv: prefectul județului Constanța – Silviu-Iulian Coșa, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Stelian Gima, senatorul Septimiu Bourceanu, dna. Valentina Voinea reprezentantă a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța consilieri locali, directori și profesori din cadrul instituțiilor de învățământ de pe raza orasului, jurnalisti și reprezentanții unor asociații culturale,“ a mai informat edilul orașului Cernavoda, Liviu Cristian Negoiță.

Sursă: Facebook, Liviu Cristian Negoiță

Mai multe stiri