Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au avut astăzi o activitate de recuperare și reabilitare prin muzică

Din cauza vremii neprielnice, astăzi seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au avut o activitate de recuperare și reabilitare la interior. Tema aleasă a fost muzica, un domeniu îndrăgit.
,,Datorită efectului său asupra sistemului nervos central, muzica este un factor important care ajută la relaxare și la reducerea stresului, iar participarea la aceste activități de socializare ajută persoanele vârstnice să lupte cu depresia și anxietatea. Socializarea are un impact pozitiv asupra sănatății mentale și fizice a persoanelor vârstnice și poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire.Totodată, socializarea oferă persoanelor vârstnice posibilitatea de a-și face noi prieteni și de a consolida legăturile existente.
Direcția Generală de Asistență Socială organizează permanent activități de reabilitare și recuperare și sprijină și promovează conceptul de „îmbătrânire activă”. Acest concept proiectează o societate în care persoanele vârstnice sunt încurajate şi au posibilitatea de a duce o viaţă pe cât posibil sănătoasă, productivă, participativă şi independent,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri