Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit pentru a stabili un plan de prevenire și de minimizare a riscurilor generate de condițiile meteo severe

Din această seară, de la ora 18:00 și până duminică la ora 18:00, meteorologii anunță vânt puternic și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. De sâmbătă noapte, începând cu ora 02:00 și până duminică, 26 noiembrie, ora 16:00, județul Constanța se va afla sub COD PORTOCALIU de ninsori și viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de până la 85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de m.

La nivelul Consiliului Județean Constanța s-au luat măsurile necesare pentru a asigura traficul pe drumurile județene, siguranța cetățenilor și accesul la utilitățile de bază. Reprezentanții RAJA SA vor asigura surse alternative de energie în zonele expuse, iar cei de la DGASPC vor pune la dispoziție refugii și spații de cazare celor aflați în dificultate. Mai multe echipaje de la Drumuri Județene vor fi pe poziție în zonele sensibile din județ și vor acționa cu 89 de utilaje și 236 de oameni, având în dotare 6.300 de tone de sare și 9.700 de tone de nisip. Dispeceratul de iarnă al societății a fost activat și va funcționa permanent la numărul de telefon: 0241.630.696.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să aibă echipate autovehiculele pentru condiții de iarnă, să evite pe cât posibil deplasările și să se adreseze, în caz de necesitate, dispeceratului central al Societății Drumuri Județene Constanța SA.

Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța

 

Mai multe stiri