Sursă: Primăria Adamclisi

A fost aprobat proiectul tehnic pentru consolidarea și reabilitarea termică a Liceul Tehnologic Jean Dinu din Adamclisi

Consiliul Local al comunei Adamclisi a aprobat proiectul tehnic pentru obiectivul de investiții privind consolidarea și reabilitarea termică moderată a Liceul Tehnologic Jean Dinu din localitate. În aceiași ședință, aleșii locali au aprobat și devizul general aferent proiectului precum și indicatorii tehnico – economici.
Proiectul pentru consolidarea și reabilitarea termică moderată a Liceul Tehnologic Jean Dinu, este finanțat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și are o valoare de 7.717.765,74 de lei (fără TVA), dintre care suma de 6.487.527,88 lei este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar 1.230.237,86 lei vor fi bani alocați de la bugetul local.
Clădirea liceului are o suprafață construită de 1.300 de metri pătrați, în care învață 325 de copii (preșcolari, elevii ciclul primar, gimnazial și liceu).
Investiția presupune modernizarea clădirii prin consolidare și reabilitare termică. Consolidarea vizează lucrări precum: subzidiri cu beton armat la nivelul fundațiilor, intervenții asupra zidăriei și schimbarea acoperișului. Reabilitarea termică presupune anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei, izolarea pardoselii, se va monta o pompă de căldură aer-apă pentru încălzirea spațiilor, iluminatul se va reface și va fi bazat pe lămpi cu led, se vor monta și panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică.

Sursă: Primăria Adamclisi

Mai multe stiri