Încă două zone din municipiul Constanța urmează să fie reamenajate

Primăria Constanța a urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cele două anunțuri. Este vorba despre spațiul din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 8.215.502 de lei, fără TVA, (9.776.447 de lei cu TVA) și Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa De Cultură, pentru care se alocă 8.942.879 de lei fără TVA, (10.642.026 de lei cu TVA). Finanțarea cheltuielilor se va realiza de la bugetul local al municipiului Constanța.
„Parcul necesită reabilitare pentru readucerea lui la o stare armonioasă. Se observă crăpături în pavajul aleilor pietonale care este din asfalt. Aceste crăpături au apărut din cauza lipsei unui sistem de drenaj al apelor meteorice de pe suprafața impermeabilă. Mobilierul urban, băncile și coșurile de gunoi sunt degradate sau distruse în unele cazuri. Există o anexă din panouri de PVC înspre parcarea din fața Sălii Sporturilor, părăsită în momentul de față. Vegetația și compoziția peisajeră nu se percep ca un tot unitar. Toate aceste elemente reduc valoarea estetică a locației”, se arată în caietul de sarcini.
Primăria își propune să realizeze în cele două zone lucrări de instalații electrice, lucrări de instalații de apa și canalizare și de conducte de evacuare, amenajare și întreținere de spatii verzi. Astfel în cadrul proiectului va fi montat gazon, vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali, vor fi realizate alei din dale de granit și din piatră cubică și vor fi realizate zone cu pergole.

Mai multe stiri