Sursă: Primăria Constanța

Eficientizarea colectării separate a deșeurilor, dezbătută în cadrul atelierului Eco Local

ASAP România și Asociația ECOTECA au organizat ieri o întâlnire care a vizat identificarea de soluții și oportunități de colaborare în vederea îmbunătățirii managementului deșeurilor. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Consiliului Județean, ai operatorilor de salubrizare, ai autorităților de mediu, ai instituțiilor de învățământ și nu numai.
Au fost dezbătute teme precum: provocările identificate în plan local și pașii următori în gestionarea deșeurilor în Municipiul Constanța, impactul Sistemului de Garanție – Returnare pentru ambalaje asupra fluxurilor de reciclabile, relații și roluri primărie-ADI-firmă de salubrizare-OIREP/OTR, proiecte existente și exemple de bune practici despre colectarea separată a deșeurilor. Discuțiile au vizat și promovarea educației pentru mediu și crearea unui model funcțional de colectare selectivă aplicabil instituțiilor de învățământ.
În Constanța, există 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, iar până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor.
De asemenea, sunt în curs de implementare proiecte prin PNRR pentru 2 centre cu aport voluntar și un centru integrat de colectare separată a deșeurilor.

Sursă: Primăria Constanța

 

Mai multe stiri